
مجله تنور شماره ۲
غذا و جنگ
اوایل پاییز گذشته همراه با جمعی از صاحب نظران نشستی دو روزه با عنوان (بشقاب ایرانی) برگزار کردیم و به بررسی چند سرفصل درباره غذا و آشپزی ایرانی پرداختیم. هنگام انتخاب سرفصلها، بنا به اولویت و امکان دسترسی به افرادی که قرار بود درباره آن موضوع صحبت کنند مسائلی طرح کردیم و طی دو جلسه با علاقه مندانی که ثبت نام کرده بودند در مورد آنها گفتوگو کردیم. واقعیت این است که ما با ده سؤال وارد این نشست شدیم و با سی سؤال از آن خارج شدیم! و جالب این که هم ما سخنرانان و هم شرکت کنندگان از این وضعیت پیچیده و بغرنج خوشحال بودیم چون احساس میکردیم در مسیری درست و در راهی شگفت قرار داریم و با این که مقصد دور است به مقصود خواهیم رسید. دکتر تورج دریایی در پیام تصویریای که برای مراسم رونمایی مجله تنور فرستاده بودند به نکته درستی اشاره کردند موضوع آشپزی و ارتباط بینارشتهای آن با دیگر شاخههای علوم انسانی و حوزههای فرهنگی و تاریخی اگر چه در غرب پیشینهای طولانی و مدون دارد در ایران بحثی نو و نسبتاً جدید است.