ژان تولی کاریکاتوریست، فیلمنامهنویس و رماننویس فرانسوی زبان است. او علاوه بر فعالیت در زمینه تصویرسازی و ساخت فیلم، در زمینه نویسندگی و زندگی نامه نویسی هم فعالیت دارد و تاکنون 10 کتابی که توسط او نوشته شده است توانسته جوایز زیادی را کسب کند. با انتشار کتاب «مغازهی خودکشی» بود (در سال 2007) که ژان تولی به اعتبار و شهرت جهانی رسید و توجه منتقدان را به خود جلب کرد. تنها دو اثر از او، «مغازهی خودکشی» و «آدمخواران»، به فارسی ترجمه شده است. احسان کرم ویسی مترجم کتاب های به زبان فارسی است
ژان تولی متولد 26 فوریه 1953 است. او فیلمنامه نویس، داستاننویس و کاریکاتوریست فرانسوی است که کتابهای زیادی نوشته است. نها دو اثراز ژان تولی، «مغازهی خودکشی» و «آدمخواران»، به فارسی ترجمه شده است. مغازهی خودکشی معروفترین اثر نویسنده و فیلمنامهنویس فرانسوی، ژان تولی است. رمانی که منتقدین آن را یکی از مهمترین آثار فانتزی سیاه دو دههی اخیر جهان میدانند. ژان تولی در این کتاب با لحنی طنزآمیز و شوخیهای ظریف با یکی از بنیادیترین مفاهیم بشریت، «مرگ» بازی میکند و خواننده را تحت تاثیر قرار میدهد. او میکوشد با زبانی شوخ، ناامیدی و مرگخواهی را به سخره بگیرد و نشان دهد که در تاریکترین شرایط نیز دلیلی برای امید و شادی وجود دارد؛ شاید که دنیای ما به سمت و سویی ناگوار در حرکت است، اما این ماییم که میتوانیم با تزریق شادی و امید، آینده را بهتر شروع کنیم. داستان «آدمخواران» نیز به عجیبی داستان «مغازهی خودکشی» است با این تفاوت که برپایهی یک اتفاق تاریخی و حقیقی نوشته شده است. ژان تولی برای نوشتن این داستان مدتها تحقیق محلی کرد تا داستانش را براساس مستندات بنویسد و همین واقعی بودن داستان است که داستان را ترسناک میکند. دو کتاب «مغازهی خودکشی» و «آدمخواران» را در گروه ادبیات طنز سیاه یا کمدی سیاه دستهبندی میکنند.
با انتشار کتاب «مغازه ی خودکشی» بود (در سال 2007) که ژان تولی به اعتبار و شهرت جهانی رسید و توجه منتقدان را به خود جلب کرد.
تنها دو اثر از او، «مغازه ی خودکشی» و «آدم خواران»، به فارسی ترجمه شده است. احسان کرم ویسی مترجم کتاب های به زبان فارسی است.
دو کتاب «مغازه ی خودکشی» و «آدم خواران» را در گروه ادبیات طنز سیاه یا کمدی سیاه دسته بندی میکنند.
ژان تولی در این کتاب با لحنی طنزآمیز و شوخی های ظریف با یکی از بنیادی ترین مفاهیم بشریت، «مرگ» بازی میکند و خواننده را تحت تاثیر قرار میدهد. او میکوشد با زبانی شوخ، ناامیدی و مرگ خواهی را به سخره بگیرد و نشان دهد که در تاریک ترین شرایط نیز دلیلی برای امید و شادی وجود دارد؛ شاید که دنیای ما به سمت و سویی ناگوار در حرکت است، اما این ماییم که میتوانیم با تزریق شادی و امید، آینده را بهتر شروع کنیم.