مجله تنور شماره ۱ غذا، پس از مهاجرت
 روی جلد کتاب مجله تنور شماره ۱
5

مجله تنور شماره ۱

غذا، پس از مهاجرت


ناشر: تنور
شماره: 1
سال انتشار: 1403
دوره نشر: فصلنامه
فصل انتشار: پاییز
متاسفانه این مجله موجود نیست
درباره‌ مجله

یک دستپخت مکتوب - یونس شکرخواه

غذاها؛ دلالت دارند و دلالت ها؛ معناها. غذاها در عرصه ی مطالعات فرهنگی از مؤلفه های مهم فرهنگ ها به شمار می آیند و در کنار مواردی چون لباس ها، آیین ها، رفتارها، باورها، هنر و.. مورد پژوهش قرار می گیرند. نمی خواهم آش را شور کنم! اما واقعاً نمی دانم غذا ما را تعریف می کند یا ما غذا را؟ اجازه بدهید تا آش از دهن نیفتاده، همین اول ماجرا بگویم که مفهومی تحت عنوان فرهنگ غذایی کاملاً در سطح جهانی جا افتاده است: عادات، آداب و رسوم، باورها، ارزش ها، شیوه ی زندگی و شیوه های جمعی پیرامون تولید، تهیه و مصرف غذا. نمونه اش فرهنگ غذایی آسیایی که برنج عنصر اصلی در این فرهنگ است و غذاهای مدیترانه ای و حتی فرهنگ مصرف آن موسوم به رژیم مدیترانه ای. به دیگر زبان، غذا می تواند به شیوه ی زندگی و احساس مردم شکل دهد، بر هویت آن ها تأثیر بگذارد و هویت آن ها را معرفی کند و به شکل گیری روابط ویژه ی خانوادگی، روابط اجتماعی و حتی روابط در سطح کشوری و منطقه ای هم کمک کند. غذاهایی که برای نسل ها خورده شده اند، به بخشی از میراث فرهنگی غنی جوامع تبدیل می شوند که یک منطقه، استان، ایالت یا کشور از آن لذت می برند.

امتیاز و دیدگاه کاربران
5 از 5
امتیاز دهید!
شما هم درباره این مجله دیدگاهتان را ثبت کنید!

هیـچ دیدگاهی برای این مجله ثبــت نشـده است! اولین دیدگاهتان را بنویسید
هیـچ دیدگاهی برای این مجله ثبــت نشـده است! اولین دیدگاهتان را بنویسید