الیف شافاک (Elif Shafak) تاریخ 25 اکتبر1971 در استرابورگ فرانسه متولد شد.او نویسنده ، داستان نویس ، مقاله نویس ، سخنران عمومی و فعال حقوق زنان و آزادی بیان است. وی در مورد موضوعات مختلفی از جمله سیاست جهانی و فرهنگی ، آینده اروپا ، ترکیه و خاورمیانه ، دموکراسی و کثرت گرایی به زبان ترکی و انگلیسی می نویسد. نثر رسا در کل واژه ها و عبارات او به چشم می خورند و شخصیت ها را به گونه ای زنده می کند که خوانندگان احساس می کنند که می توانند با این نقشها زندگی کنند. شافاک 17 کتاب منتشر کرده است که موضوع 11 کتاب او رمان است. کتاب های او به 53 زبان ترجمه شده است و جوایز Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres را دریافت کرده است.
الیف شافاک سال 1971 در فرانسه متولد شد.پدرش فیلسوف و مادرش دیپلمات بود. پس از جدا شدن والدینش به آنکارا بازگشت و در آنجا به همراه مادر و مادربزرگش زندگی کرد. بزرگ شدن در یک محیط غیر مردسالارانه تأثیر مثبتی بر او داشت. او فوق لیسانس مطالعات جنسیت و زنان و همچنین دکترای علوم سیاسی دارد. وی در دانشگاه های ترکیه تدریس کرده است. اولین رمان شفاک به نام "پنهان" جایزه مولانا را دریافت کرد که به بهترین اثر در ادبیات عرفانی ترکیه اعطا می شود. او همچنین جایزه بهترین رمان اتحادیه نویسندگان ترکیه را برای کتاب "نگاه " دریافت کرد. شافاک به دلیل نوشتن رمان "حرامزاده" که به نسل کشی ارامنه می پردازد تحت پیگرد قانونی قرار گرفت و به اتهام "توهین به ترکی بودن" محکوم شده است.در ترکیه رمان "ملت عشق " بیش از 900000 نسخه فروخته و توانست جوایز متعددی در فرانسه کسب کند. رمان "10 دقیقه 38 ثانیه در این دنیای عجیب "در لیست کوتاه جایزه بوکر فرانسه قرار گرفت.
او در خلال روایت داستان های خود، دغدغه های مهمی مانند نقد تبعیض های جنسیتی، توجه به مشکلات مهاجران، احترام به اقلیت های مختلف و... را مطرح می کند. او جهانی به دور از زشتی، ظلم، ستم و بی عدالتی می خواهد و در جهت رسیدن به این آرزو گام بر می دارد.
شافاک به نویسندگان مطرحی چون امیلی برونته، آلبر کامو، ویلیام شکسپیر، مارسل پروست و... علاقه ویژه ای دارد و از آنان، نکات بسیاری آموخته است. وی در آثار خود نسبت به مسائل مختلف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بی اهمیت نیست و درباره مشکلات و معضلات گوناگون صحبت می کند و عواقب این کار را به جان می خرد. برای مثال او به سبب اشاره به نسل کشی ارمنیان در زمان دولت عثمانی در رمان حرام زاده استانبول، به دادگاه فراخوانده شد و گرفتاری های زیادی در مراجع قانونی ترکیه پیدا کرد. وی به سبب تجربه زیسته اش، خیلی خوب فضای سنتی و مدرن جوامع مختلف را درک کرده است. او عنصر خیال را به تجربیات خود می افزاید و در نهایت به نثر دلخواهش دست پیدا می کند.
چهل قانون عشق، سه دختر حوا، فکر نکن تنهایی، شیر سیاه، آینه های شهر، 10 دقیقه و 38 ثانیه در این دنیای عجیب، آناتولی برای چشم های بد، محرم، شرافت، شمسپاره و... از جمله معروف ترین آثار شافاک هستند. این آثار به زبان های مختلف از جمله فارسی، انگلیسی، فرانسوی، عربی و... ترجمه شده و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفته است.