"جهان رخدادپذیر است؛ همه چیز میتوانست به شکلی متفاوت آفریده شود" اروین دیوید یالوم روانپزشک هستیگرا و نویسنده آمریکایی است. آثار یالوم آمیزهایست از دانش آموخته در حوزهی روانپزشکی، تجربهی زیسته در حوزهی رواندرمانی و تخیل بالنده و هنری همواره بارور در توصیفگری یالوم، بهویژه در آثار داستانی خود، همواره از دریچهی روانکاوی به کشف ماهیت آدمی میپردازد و نشان میدهد که همیشه بازشناخت مرز باریک میان وهم و حقیقت آسان نیست. یالوم رواندرمانی را در سیر زندگی معمول آدمها به جریان میاندازد؛ از همین روست که گویی همواره روایت، روایت ماست. بسیاری از نویسندگان و متفکران برجسته جهان وقتی نیچه گریست را ستایش کردهاند. این کتاب برنده جایزه انجمن روانپزشکی آمریکا شد و به عنوان یکی از مطرحترین آثار یالوم شناخته میشود.
اروین دیوید یالوم متولد ۱۹۳۱، واشینگتن دی سی، ایالات متحده آمریکا پایهگذار الگوی روانشناسی هستیگرا یا اگزیستانسیال است. او نخستین روانشناسی است که توانسته با دانش گسترده در حوزهی روانشناسی و مطالعهی فلسفهی افرادی مانند ارسطو و سقراط، نگاه تازهای به علم روانشناسی و روانکاوی ایجاد کند. او موفق شد در سال 2002 جایزهی انجمن روانپزشکی آمریکا را دریافت کند. اولین کتابهای او غیرداستانی و تخصصی بودند که بسیار مورد توجه دانشجویان روانپزشکی قرار گرفتند، به زبانهای مختلف ترجمه شدند و یکی از آنها (تئوری و عمل در رواندرمانی گروهی) هنوز به عنوان کتاب درسی به طور گستردهای در دانشگاهها تدریس میشود. علاوه بر کتابهای علمی و تخصصی؛ یالوم کتابهای داستانی و رمان را نیز در کارنامه خود دارد، این دسته از کتابها افزون بر محتوای درمانی و علمی دارای نثر شیوا و تکنیکهای نوشتاری قابل قبولی بودند که شهرت بسیار زیادی در میان عموم مردم برای یالوم رقم زدند و زندگی معنوی و روحی بسیاری از خوانندگان را تحت تأثیر قرار دادند. آثار یالوم نظر دو دسته از مخاطبان را به خود جلب میکند. گروه اول روانشناسان و رواندرمانگرانی هستند که در آثار او به دنبال نظریات جدید و طرح مباحث عمیق فلسفی میگردند و دستهی دوم مخاطبان عام که به واسطهی آثار یالوم با مباحث روانشناسی آشنایی پیدا میکنند. از طرف دیگر یالوم برای خوانندگان عادی که علاقهی چندانی به مباحث تخصصی روانشناسی ندارند نیز، دست پر عمل میکند؛ چرا که او نه تنها درمانگری چیرهدست و متفکری بزرگ است بلکه داستاننویس ماهری است که از تمامی ابزارهای خود برای خلق بهتر اثر داستانی بهره میگیرد. او تجربهی ساعتها درمانگری و از آن مهمتر تحلیل عمیق از این جلسات را در این کتاب خلاصه کرده است. دروغگویی روی مبل کتابی است که هرکس به میزان درک و کنجکاوی درونی خود از آن بهره میبرد. علاوه بر اینها، این کتاب با ترجمهی خوب و ویرایش علمی مناسبی چاپ شده است که ویراستار، توضیحات مباحث تخصصی روانشناسی را در پاورقی ذکر کرده است.
"جهان رخدادپذیر است؛ همه چیز میتوانست به شکلی متفاوت آفریده شود".
بسیاری از نویسندگان و متفکران برجسته جهان وقتی نیچه گریست را ستایش کرده اند. این کتاب برنده جایزه انجمن روانپزشکی آمریکا شد و به عنوان یکی از مطرح ترین آثار یالوم شناخته می شود.
آثار یالوم نظر دو دسته از مخاطبان را به خود جلب می کند. گروه اول روان شناسان و روان درمانگرانی هستند که در آثار او به دنبال نظریات جدید و طرح مباحث عمیق فلسفی می گردند و دسته دوم مخاطبان عام که به واسطه آثار یالوم با مباحث روان شناسی آشنایی پیدا می کنند. از طرف دیگر یالوم برای خوانندگان عادی که علاقه چندانی به مباحث تخصصی روان شناسی ندارند نیز، دست پر عمل می کند؛ چرا که او نه تنها درمانگری چیره دست و متفکری بزرگ است بلکه داستان نویس ماهری است که از تمامی ابزارهای خود برای خلق بهتر اثر داستانی بهره می گیرد.