سید جلال ال احمد تاریخ 11 آذر 1302 در تهران متولد شد.او رمان نویس ، مترجم ، منتقد سیاسی اجتماعی ، جامعه شناس و همچنین یکی از برجسته ترین انسان شناسان معاصر ایران بود. " نون والقلم " ،" زن زیادی " ، " از رنجی که میبریم " و ... از تالیفات اوست.
سید جلال ال احمد سال 1302 در تهران متولد شد.او در یک خانواده مذهبی به دنیا آمد. پدرش یک روحانی بود.وی در کلاسهای شبانه دارالفنون تحصیل می کرد. برای مدتی به حوزه علمیه نجف رفت اما خیلی زود منصرف شد.آل احمد مدرک کارشناسی ارشد ادبیات فارسی را از دانشکده فرهنگیان دریافت کرد. همچنین در دوره دکترای ادبیات فارسی در دانشگاه تهران ثبت نام کرد اما قبل از دفاع از پایان نامه خود انصراف داد.او پس از مدتی با سیمین دانشور ازدواج کرد. آل احمد از سبک گفتاری در نثر استفاده می کرد و پیرو سبک محمدعلی جمال زاده بود. او در سال 1348 درگذشت.همسر وعموم مردم معتقدند که وی توسط ساواک مسموم شد. جایزه ادبی جلال آل احمد هر ساله به بهترین نویسندگان ایرانی در روز تولدش اهدا می شود.
او بیش از هرچیز جست و جو گر بود. طغیان ها و سرکشی های او ناشی از همین حس جست وجو گر است. او که زمانی علیه اعتقادات خانواده شورید، با حفظ همان روحیات به حزب توده نیز پشت کرد، اما فرق او با دیگر هم حزبی هایش که در همان دوران از حزب توده جدا شدند این بود که او بعدها کتاب هایی هم چون غرب زدگی و خسی در میقات را نوشت و به نوعی به اعتقادات مذهبی خود بازگشت.
او در این داستان بلند از تجربیات سال های تدریس خود استفاده کرده است و مسائل و مشکلات موجود در نظام آموزشی را با دیدی انتقادی مطرح کرده است. مدیر مدرسه داستان معلمی است که پس از سال ها تدریس خسته و دلزده، به فکر پیشرفت و اصلاح وضع زندگی خویش است.
آل احمد آثار زیادی نوشت، اما سه اثر او بیش از دیگر نوشته هایش شناخته شده اند: مدیر مدرسه، غرب زدگی و خسی در میقات. او آثار معروفی را ترجمه کرده است؛ مثل: قمارباز اثر داستایوفسکی، بیگانه و سوءتفاهم از آلبر کامو، دست های آلوده از ژان پل سارتر، کرگدن از اوژن یونسکو و مائده های زمینی از آندره ژید.