بهنام ابوترابیان متولد تهران است. او معمار و پژوهشگر ایرانی میراث فرهنگی است .او سعی دارد تهران دوستداشتنی را با حکایتهای مستند و با نثری دلنشین برای مخاطبانش روایت کند.ابوترابیان با نثری روان به عمارتها، کاخها، کوچهها و گذرهای تاریخی شهر میپردازد و میکوشد وقایع تاریخی را که بر پایتخت گذشته در قالب داستان برای مخاطب خود مجسم کند.او نویسنده کتاب های "گذر ایلچی" و "قصههای مسعودیه" است.
بهنام ابو ترابیان متولد تهران و دانش آموخته معماری است.جرقه علاقهمندی اوبه نوشتن قصههای تهران در تور یکروزه دانشجویی دانشجویان رشته معماری زده شد.
"10 سال است که به صورت متمرکز روی تهران و قصههای این شهر کار میکنم. حاصل این پژوهش پیوسته کتابهایی شد که از آن جمله میتوان به «گذر ایلچی» اشاره کرد که درباره قتل گریبایدوف است که از سوی نشر تاریخ ایران منتشر شد و «قصههای مسعودیه» که تهران را در آینه یک عمارت دیدهام و این کتاب را هم نشر تاریخ ایران منتشر کرد. در کنار این، کارهای دیگری هم انجام دادهام و به طور کلی موضوع روایت، قصه و شهر، مورد علاقهام است. معمولا کوشیدهام تا روایتهای مستند یک مکان را بیرون بکشم. اما مساله این است که هر موضوعی را میتوان به شیوههای مختلف بیان کرد. حتی میتوان همان دادههای خام را هم در حد اطلاعرسانی صرف مورد استفاده قرار داد. اما زاویه دیگر، استفاده از قالبهای روایی، نریتیو یا دراماتیک است. موضوعهای بسیاری هستند که ظرفیت بیان دراماتیک دارند. بسیاری از آدمها و مکانها آن قدر قصه دارند که آدم را در ظرفیتهای دراماتیکشان غرق میکنند."
متن فوق گزیده از مصاحبه بهنام ابوترابیان با خبر گزاریایبنا می باشد