کتاب عصبانیت های عصر ما

نویسنده: کارن هورنای

منشأ اضطراب اصلیِ شخص عصبی از درون خودش سرچشمه می‌گیرد و درنتیجة تماسش با انسان‌ها حاصل شده است، ولی ممکن است بعداً مبدل گردد به ترس و وحشت از چیزهای دیگری که مربوط به خارج از خود او و سایر انسان‌هاست؛ از قبیل رعد و برق و حوادث سیاسی و امراض خطرناک و تصادفات پیش‌بینی‌ناپذیر و غذای مسموم و گربة سیاه و... یا ممکن است اضطرابش به این صورت در آید که دائماً احساس کند محکوم سرنوشت شوم و بخت بد است.

برای روان‌کاو مجرب خیلی ساده است که تشخیص دهد اساس اضطرابی که فعلاً بیمار از رعد و برق و بیماری و این قبیل چیزها دارد، در اصل مربوط به رفتار گذشتة انسان‌ها بوده است، ولی خود بیمار بعد از مدت‌ها روان‌کاوی و کسب نیروی روحی تشخیص خواهد داد که اضطراب و عناد او مربوط به انسان‌هاست، نه رعد و برق و... و به‌تدریج متوجه می‌شود که احساس رنجش و خشم امروزی او نسبت به مردم یا در نتیجة طرز رفتار فعلی آن‌ها نبوده یا لااقل خشم و عناد او متناسب با رفتار خشم‌انگیز آن‌ها نیست، بلکه او به طور کلی یک احساس خشم و عناد و بی‌اعتمادی و سوءظن و خلاصه، بدبینی عمیق و اساسی نسبت به همه کس و همه چیز دارد.

اضطراب اصلی تأثیر شدیدی در حالت و طرز رفتار شخص با خودش و با دیگران دارد. یکی از اثرات آن «تنهایی عاطفی» است (ایموشنال آیزولیشن)؛ یعنی شخصی که دچار اضطراب اساسی است، از نظر روحی و ساس و عاطفه، خود را تنها احساس می‌کند و از آنجا که این تنهایی همراه با احساس ضعف و زبونی درونی است، تحمل آن برایش بسیار دشوار است.

صفحه ۶۷

متاسفانه این کتاب موجود نیست

کتاب عصبانیت های عصر ما

متاسفانه این کتاب موجود نیست

دیدگاه‌ها

در حال حاضر دیدگاهی برای این کتاب ثبت نشده است.

مطالب پیشنهادی

شهر و دیوارهای نامطمئن آن

معرفی کتاب شهر و دیوارهای نامطمئن آن، جدیدترین کتاب هاروکی موراکامی

هنر تعاملی با رگه‌های فلسفی

مروری بر کتاب هنر تعاملی از منظر فلسفی نوشته‌ی صفا سبطی

هفت دهه در مصر معاصر

نجیب محفوظ: مروری بر زندگی و آثار

کتاب های پیشنهادی