وقتی چیزی را که خیلی دوست داریم گم میکنیم حسابی به هم میریزیم و هر کاری برای پیدا کردنش میکنیم اما اگر این گمگشته فرزند کوچک و بیگناهمان باشد چه؟ این، روایت کتاب زن همسایه بهقلم شاری لاپنا است. داستان ربودن و گم شدن دختر ۶ماههای از تختخواب و شوک و بهت والدینش از این واقعه. داستانی پیچیده و درعینحال مهیج از رازهای مگو و دوستیهایی که به خیانت تبدیل میشوند و اتفاقی هولناک را رقم میزنند. این کتاب را نشر آموت با ترجمهی عباس زارعی منتشر کرده است. کتابی که دستمایهی ساخت سریال بازنده در شبکهی نمایش خانگی به نویسندگی و کارگردانی امین حسینپور نیز شده است.
درباره کتاب زن همسایه
همهچیز آرام است و شاید آرام به نظر میرسد. آنه و مارکو زوج جوانی هستند که به تازگی صاحب دختر کوچولویی به نام کورا شدهاند. دختری که به خانوادهی سهنفرهی آنها گرما بخشیده و تصویری دوستداشتنی از زنومردی خوشبخت و راضی و شادکام در ذهن دیگران میسازد. اما رابطهی زناشویی آنه و مارکو پس از به دنیا آمدن کورا کمی پیچیده شده و افسردگی پس از زایمان آنه نیز به این پیچیدگی افزوده است.
در همسایگی آنها زوج جوان دیگری به نامهای سینتیا و گراهام زندگی میکنند که روابط دوستانهای با آنه و مارکو دارند. سینتیا برخلاف آنه بهشدت برونگرا و اجتماعی است و به سر و وضعش هم اهمیت میدهد. این در حالی است که وضعیت روحی متلاطم آنه و تغییرات جسمانی پس از زایمان، آنه را نسبت به سینتیا و برخوردها و واکنشهای او حساس و بدبین میکند و سبب میشود در ادامهی دوستی و بازتعریف مرزهای رابطهاش با سینتیا تجدیدنظر کند.
شبی از شبهای تابستان، سینتیا و گراهام، مارکو و آنه را برای شام به خانهشان دعوت میکنند. مهمانیای مخصوص بزرگترها که قاعدتاً جایی برای آوردن بچه نمیگذارد. آنها دختر کوچولویشان را در خانه میگذارند و راهی مهمانی شام میشوند. مهمانیای که ستارهی بلامنازعش، سینتیا است و آنه دوست دارد هر چه زودتر از این دورهمی خستهکننده و کسالتبار خلاص شود. او و مارکو هر نیمساعت یک بار به خانه میروند تا وضعیت کورا کوچولو را بررسی کنند. پس از پایان مهمانی، وقتی به خانه باز میگردند، با تخت خالی کورا مواجه میشوند و نگران و مستأصل با پلیس تماس میگیرند. پلیسی که پس از ورود به ماجرا و مشاهدهی وضعیت متوجه میشود این پدر و مادر جوان از گفتن چیزهایی طفره میروند و رازی در دل هرکدامشان است. رازهایی که انگشت اتهام را در ابتدا به سمت آنها میبرد اما روایت پیچیدهتر میشود و با ریتم سریع خود ضمن حفظ فضای پرتنش و رازآمیز کتاب، مخاطب را تا پایان داستان و کشف حقیقت با خود همراه میکند.
آیا آنه در وضعیت نامناسب روحی و پریشانیاش آسیبی به کورا زده؟
آیا کورا قربانی حسادتی زنانه شده یا پای خیانت زناشویی در میان است؟
آیا گروهی سازمانیافته پشت این قضیهاند و همههی دعواها سر پول است؟
اینها گرههایی است که با خواندن هر صفحهی داستان بیشتر و بیشتر در ذهن مخاطب ایجاد میشود و او را پابهپای شخصیتها غرق در اضطراب و کنجکاوی تا صفحهی آخر داستان میکشاند و نفسشان را به شماره میاندازد. این کتاب که افتخارات و تحسینهای زیادی را در سطح جهانی برانگیخت در سال ۲۰۱۶ در لیست پرفروشهای نیویورکتایمز و ساندیتایمز و نیز نامزد دریافت جایزهی وبسایت گودریدز در سال ۲۰۱۶ بوده است. گفتنی است که نسخهی صوتی این کتاب هیجانانگیز و پرتعلیق را نیز نشر آوانامه با صدای سحر بیرانوند منتشر کرده و هماکنون در دسترس علاقهمندان است.
معرفی سریال بازنده: برگرفته از کتاب زن همسایه
در هفتههای اخیر، سریال بازنده به نویسندگی و کارگردانی امین حسینپور و با برداشتی آزاد از کتاب زن همسایه در شبکهی خانگی در حال پخش است. سریالی که در نخستین قسمتها و با حسوحال تاحدودی گوتیک توانسته اثری متفاوت با ساختههای ژانر جنایی در سالهای اخیر سینمای ایران به مخاطب ارائه کند و سطح سلیقهی او را بالا ببرد. نقش زوج جوان این فیلم را سارا بهرامی و صابر ابر بازی کردهاند و علیرضا کمالی که بهواسطهی حضور در سریال پوست شیر، به کاراکتری کاریزماتیک و محبوب تبدیل شده بود، اینبار در نقش کارآگاه وارد قصه میشود. ساخت آثار اقتباسی را میتوان رخدادی مبارک در راستای پیوند سینما و ادبیات تلقی کرد. اتفاقی که پیشتر نیز در سریالهای یاغی و فصل اول زخمکاری شاهد آن بودهایم.
سریال بازنده یک سریال تلویزیونی معمایی و رازآلود ایرانی است که در سال 1403 به کارگردانی امیر حسینپور و تهیه کنندگی احسان ظالی پوربا اقتباس از رمان زن همسایه (The Couple Next Door) از شاری لاپنا ساخته شده است این سریال مناسب افراد بالای 15 سال میباشد که به صورت هفتگی در حال پخش است بازیگرانی شناخته شده همچون سارا بهرامی و صابر ابردر این سریال به ایفای نقش پرداخته اند. سریال بازنده در مورد خانواده ای به ظاهر مرفه است که با اختلالات روانی و چالش های متفاوتی روبروهستند.
ارغوان (سارا بهرامی) پس از ازدواج با (صابر ابر) صاحب فرزندی دختر(به نام جانا) شده است. سریال از جایی چالش برانگیز میشود که ارغوان و کاوه برای مهمانی به خانهی همسایه دعوت میشوند وبه دلیل اینکه مهمانی در خانه روبرویی برگزار شده آنها به پرستار جانا برای مراقبت از او اطلاع نمیدهند و به سرزدن های کوتاه خود اکتفا میکنند اما پس از مراجعه آخر متوجه عدم حضور کودک خود می شوند، پلیس برای پیگیری ماجرا به داستان ورود میکند و تراماهای هر کدام از والدین یا خانواده های آنها تک به تک هویدا و آشکار میشود.
ارغوان در دوران کودکی مضنون به قتل همکلاسی خود بوده که با دخالت خانواده و دادن رشوه به خانواده شاهد ماجرا، شاهد قتل در دادگاه حاضر نمیشود و پرونده مختومه میماند و...
فصل اول این سریال در حال پخش بوده و تا کنون 6 قسمت از آن منتشر شده است.
امین حسینپور، کارگردان جوان و خوشفکر ایرانی است که قبلاً نیز ذوق و خلاقیتش در ساخت آثار جناییمعمایی با رگههای روانشناسانه را در مینیسریال درمانگر نشان داده بود و حالا در سریال بازنده آن را به بلوغ رسانده است. تماشای این سریال در کنار مطالعهی کتاب زن همسایه برای علاقهمندان داستانهای رازآلود و جنایی لذتبخش خواهد بود.
درباره شاری لاپنا نویسنده کتاب زن همسایه
شاری لاپنا وکیل و معلم سابق ادبیات انگلیسی، نویسندهای کانادایی است که نخستین رمانش، زن همسایه را در سال ۲۰۱۶ نوشت. کتابی که پس از انتشار در ۴ میلیون نسخه و در بیش از ۴۰ کشور جهان فروخته شد و برای ساخت فیلم و سریال هم مورد اقتباس قرار گرفت. او وشوهرش هماکنون در اونتاریو و در مزرعهشان زندگی میکنند. عمدهی کتابهای لاپنا همواره در لیست پرفروشهای نیویورکتایمز بوده است. از دیگر کتابهای او که به فارسی ترجمه شدهاند میتوان به مهمان ناخوانده، غریبهای در خانه و کسی که میشناسیم اشاره کرد.
درباره عباس زارعی مترجم کتاب زن همسایه
عباس زارعی متولد ۱۳۶۱ سال در قزوین است و در دانشگاه آزاد رشتهی مترجمی و آموزش زبان انگلیسی خوانده. زارعی فعالیتش بهعنوان مترجم را از سال ۱۳۸۶ آغاز کرده و ترجمهی باقی کتابهای لاری شاپنا ازجمله مهمان ناخوانده، غریبهای در خانه و کسی که نمیشناسیم را در کارنامهی خود دارد. او مترجمی پرکار است که عناوین متعددی از کتابها را برای مخاطب کودک و نوجوان و بزرگسال ترجمه کرده است. از دیگر ترجمههای او میتوان به جاناتان مرغ دریایی، مزرعهی حیوانات و زندگی اسرارآمیز با همکاری نشر آموت اشاره کرد.
دیدگاه ها
در حال حاضر دیدگاهی برای این مقاله ثبت نشده است.