کوشش فروید برای ساختن طرحی منسجم از زیست روانی انسان مبتنی بر این شناخت بود که پدیده های روانی ، از جمله روان نژندی ها، حاصل تاثیر متقابل سرشت فیزیولوژیک انسان ها و عوامل محیطی و پیشینه ی فرهنگی آنان است. این شناخت روانکاوی را ناگزیر به بررسی و نقد جامعه شناختی فرهتگ و تمدن سوق داد.
مفهوم تمدن طی شکل گیری نظریه ی روانکاوی فروید مانند برخی بخش های دیگر این نظریه مورد بازبینی قرار گرفت. اما به طور کلی می توان گفت فروید از تمدن مجموعه ی دستاوردهایی را می فهمید که شیوه ی زندگانی انسان از زندگی اسلاف حیوانی اش جدا می سازد و دو هدف عمده دارد: یکی حفظ انسان در برابر نیروهای ویرانگر طبیعت و دیگر ساماندهی پیوند میان انسان ها.
فروید در کشور جمهوری چک در شهر موراویا متولد شده است، خانواده فروید یهودی گالیسی بودند، فروید در سال 1865 وارد دبیرستان ممتاز Leopoldstädter Kommunal-Realgymnasium می شود او علاقه بسیار زیادی به ادبیات داشت و در زبان های ایتالیایی، فرانسوی و انگلیسی، اسپانیایی، عبری، لاتین، یونانی استعداد و توانایی بسیاری داشته است. به عقیده خیلی از کارشناسان تسلط فروید بر روانشناسی به خاطر خواندن نمایشنامه ها و آثار شکسپیر (به زبان انگلیسی) بوده است او در هفده سالگی وارد دانشگاه وین می شود. در ابتدا علاقه مند بود حقوق بخواند اما به دانشگاه پزشکی رفت و مطالعات خود را زیر نظر فرانتس برنتانو و ارنست بروک گذراند و با درجه دکترا در سال 1881فارغ تحصیل شد.
سال 1899 میلادی، نخستین ویراش کتاب در 600 نسخه چاپ شده است در 8 سال اول از کتاب وی استقبالی نشد، اما تا اواخر عمر او 7 ویرایش از آن منتشر شده است..
آینده یک پندار یکی از کتابهای زیگموند فروید دربارهٔ دین است. وی این کتاب را در سال ۱۹۲۷ نوشت. در این کتاب زیگموند فروید تفسیر خویش از منشأ پیدایش، توسعه، روانکاوی و آینده دینها را بیان میکند. فروید به دین چون یک سامانه باور محور نگاه میکند. .